لطفا منتظر بمانید...
دستگاهی است برای حذف اکسیژن آب و پیش گرمایش آب برای ورود به بویلر. یکی از عوامل بروز خوردگی در داخل دیگ های بخار و سیستم لوله کشی وجود گازهای خورنده محلول در آب دیگ می باشد. دستگاه هوازدا یا دی اریتور براي حذف گازهایی که سبب ایجاد خوردگی در بویلر می گردند استفاده می شود.همچنین برای جداسازی گازهای غيرقابل تقطير( اکسيژن و دی اکسيد کربن آزاد ) از آب تغذيه ديگ بخار و برگشت کندانس و جلوگیری از خوردگی و افزایش عمر مفید دیگ ها کاربرد دارد.
مخزن دستگاه بصورت افقی با دو سرعدسی ازجنس فولاد ST37 ساخته می شود، مخزن دارای دریچه منهول برجک دیریشن متصل به مخزن اصلی بوده وپس ازساخت و سند بلاست با دولایه رنگ اپوکسی از داخل و ضدزنگ ورنگ روغنی از خارج پوشش داده می شود برج تبادل ازجنس ورق استنلس استیل (304 یا 316) تولید می گردد. جهت گرمایش هرچه بیشترآب ورودی به دستگاه وبه منظورافزایش راندمان تخلیه هوا ازآب هنگام اسپری نمودن آن ،معمولا ازیک پیش گرمکن نظیر مبدل حرارتی SHELL &TUBE استفاده می شود.
-------------------------
درباره دی اریتور و نحوه کار آن بیشتر بخوانید :
دی اریتور چیست و عملکرد آن چگونه است؟ سوالی که شاید بارها پرسیده باشید و پاسخ کاملی دریافت نکرده باشید. در این مطلب سعی داریم پاسخی کوتاه اما کلی به شما بدهیم.
این یک دستگاه ارتواستاتیک است که برای حذف گازهایی مانند اکسیژن و دی اکسید کربن محلول در آب استفاده می شود.
یکی دیگر از وظایف دی اریتور این است که آب ورودی به دیگ را تا دمای حدود 100 درجه سانتیگراد از قبل گرم کند. این امر برای جلوگیری از تنش در دیگ به دلیل اختلاف دمایی بین آب تغذیه و آب دیگ است.
فرآیند حذف گازهای محلول در آب معمولاً برای محافظت در برابر خوردگی در سیستم های خاص استفاده می شود.
وجود گازهای محلول به ویژه اکسیژن و دی اکسید کربن باعث تسریع در خوردگی و تخریب بدنه فلزی تجهیزات می شود. دی اکسید کربن محلول در آب اسید کربنیک ضعیف را تشکیل می دهد. که به بدنه فلزی دیگ و تجهیزات کندانس حمله می کند
یکی از جدی ترین جنبه های خوردگی اکسیژن این است که به صورت سوراخی در بدنه فلزی تجهیزات ظاهر می شود. میزان خوردگی ناشی از اکسیژن به غلظت اکسیژن محلول، pH و دمای آب بستگی دارد.
افزایش دما به تنهایی باعث خوردگی نمی شود. غلظت کم اکسیژن در دمای بالا مشکلات جدی ایجاد می کند این افزایش دما نیروی محرکه ای را فراهم می کند که واکنش خوردگی را تسریع می کند. حتی مقدار کمی از اکسیژن محلول می تواند باعث خوردگی جدی در تجهیزات شود.
1- حذف اکسیژن، دی اکسید کربن و سایر گازهای غیر قابل تراکم از آب تغذیه برای به حداقل رساندن حلالیت گازهای ناخواسته.
2- برای گرم کردن آب ورودی و برگرداندن میعانات به دمای مورد نظر برای تامین بالاترین دما برای تزریق دیگ بخار
بهتر است دستگاه دی اریتور بسیار بالاتر از دیگ بخار نصب شوند. با توجه به اینکه دی اریتورها معمولاً به گونه ای طراحی می شوند که در فشار اتمسفر کار کنند و دمای آب خروجی از دی اریتور زیاد است، احتمال ایجاد حفره و آسیب به پمپ افزایش می یابد. نصب دی اریتر بالاتر از دیگ به ایجاد فشار مناسب در ورودی پمپ های تغذیه دیگ و جلوگیری از کاویتاسیون کمک می کند.
روش کار دی اریتور بر دو اصل علمی استوار است.
اولین اصل را می توان با قانون هانری توصیف کرد: هانری بیان می کند که با کاهش فشار، حلالیت گاز در محلول کاهش می یابد.
دومین اصل علمی رابطه بین حلالیت گاز و دما است: این قانون توضیح می دهد که حلالیت گاز در محلول با افزایش دمای محلول و نزدیک شدن به دمای اشباع کاهش می یابد.
دی اریتور از این دو قانون طبیعت برای حذف اکسیژن محلول، دی اکسید کربن و سایر گازهای غیر قابل تراکم از آب تغذیه دیگ بخار استفاده می کند. آب تغذیه به صورت قطرات بسیار ریز و پودری به فضای داخل دی اریتور که از طریق نازل های بخار، با بخار پر می شود، پاشیده می شود.
در نتیجه آب و گاز محلول در آن به سرعت اشباع می شود. پاشش آب باعث افزایش سطح تماس مایع با بخار، کاهش فشار آب و گاز محلول در آن، افزایش دمای آب و حذف سریع اکسیژن و کاهش غلظت گاز می شود. این فرآیند حلالیت هر گونه گاز محلول را کاهش می دهد و آنها را از آب تغذیه حذف می کند. سپس گازهای آزاد شده از دی اریتور خارج می شوند.
تخلیه هوا از طریق تماس مناسب بین آب ورودی و بخار صورت می گیرد. با برخورد بخار به ورودی هوا، بخار از پایین ورودی هوا تامین می شود. آب ورودی تا دمای اشباع خود گرم می شود و در نهایت گازهای محلول خورنده از آب تغذیه جدا شده و همراه با مقداری بخار از ایرونت خارج می شود. سپس آب داغ به مخزن دستگاه جریان می یابد.
1- دی اریتور تغذیه شده با آب روی سینی
2- دی اریتور با تامین آب از نازل اسپری
در هر دو صورت، بیشتر حذف گاز با پاشیدن آب سرد به محیط بخار انجام می شود. با دی اریتور مدل اسپری، یک نازل بخار با آب تغذیه ای که به داخل دستگاه اسپری می شود مخلوط می شود.
در نوع سینی، آن را در سینی دیگری ریخته و به قطرات کوچک تجزیه می شود و در فضای پر از بخار اسپری می شود و تا دمای اشباع بخار گرم می شود. پاشیدن آب به داخل دستگاه ، بیشتر گازهای غیر قابل تراکم (عمدتاً اکسیژن آزاد و دی اکسید کربن) را حذف می کند. گازهای خارج شده از قسمت بالای برج از طریق ایرونت خارج می شوند.
دی اریتور مدل نازل اسپری هیچ ورودی یا برج هوا ندارد و فقط از یک مخزن استوانه ای افقی یا عمودی تشکیل شده است. که هم به عنوان قسمت خروجی هوا و هم به عنوان مخزن ذخیره آب تغذیه دیگ عمل می کند. اسپری دی اریتور دارای مخزنی است که از یک قسمت آب گرم شده و یک قسمت جداکننده گاز تشکیل شده است.
این دو بخش توسط یک یا چند بخش (بافل) از هم جدا می شوند. بخار از طریق یک نازل در کف مخزن وارد دستگاه می شود. آب تغذیه دیگ بر روی قسمتی که توسط بخار خروجی از نازل گرم شده پاشیده می شود. هدف از نازل پاشش آب تغذیه و بخش پیش گرمایش، گرم کردن آب تغذیه دیگ بخار تا دمای اشباع آن برای تسهیل حذف گازهای محلول در آب است.
سپس آب تغذیه از قبل گرم شده به سمت قسمت خروجی هوا جریان می یابد، جایی که با بخار خروجی از نازل پایینی تخلیه می شود و گازها از طریق دریچه بالای دی اریتور آزاد می شوند. آب تغذیه دیگ از پایین مخزن به دیگ بخار پمپ می شود.
آب ورودی باید تقریباً عاری از ذرات و مواد معلق باشد. زیرا این ذرات می توانند نازل های اسپری، ورودی آب و سینی های دستگاه را مسدود کنند. همچنین لازم به ذکر است که با تبخیر بخشی از آب، سختی آن افزایش می یابد. علاوه بر این، با کاهش دی اکسید کربن محلول در آب، امکان قلیایی شدن آب وجود دارد. بنابراین باید در بازه های زمانی معینی از قسمت های داخلی دی اریتور بازدید کنید.
شركت تهويه دانان تهران در سال 1376 فعاليت توليدي خود را با پشتوانه اي از علم و تجربه و به كا رگيري نيروهاي متخصص و آموزش ديده با استفاده از بهترين مواد اوليه در شهرك صنعتي عباس آباد ( وابسته به وزارت صنايع و معادن) آغاز نمود. از محصولات این شرکت میتوان به دیگ بخار ، دیگ روغن داغ ، فیلتر شنی ، سختی گیر ، منابع کویل دار و مبدل حرارتی اشاره کرد که با بالاترین سطح کیفی توسط شرکت تهویه دانان تهران طراحی و تولید میشوند