اجزای تشکیل دهنده دیگ روغن داغ:
قسمت های اصلی تشکیل دهنده بویلر روغن داغ یا دیگ روغن داغ عبارتند از: پوسته وکویل مارپیچ. روغن با استفاده از پمپ در کویل مارپیچ جریان پیدا می کند. به کمک احتراق حاصل از یک مشعل روغن درون لوله های مارپیچ کویل گرم می شود. به صورت کلی، یک بویلر روغن داغ از قسمت های زیر تشکیل شده است:
پوسته و بدنه -کوئل های حرارتی - درب ها و پایه ها-پمپ – سنسورها – نشانگرهای دما و فشار شیرهای خروجی و ورودی روغن – مشعل – ترموستات – منبع ذخیره روغن – پمپ پرکن خط – تابلو و مدار فرمان – تجهیزات کنترلی – شیر آلات و اتصالات
کاربردهای دیگ روغن داغ:
در گذشته برای گرم کردن مواد، آن ها را در ظرفی با آلیاژمناسب قرار داده و به آن حرارت می دادند اما مشکل این روش این است که همیشه امکان انجام آن وجود ندارد، بخوص در مواقعی که مواد قابل اشتعال باشند. به همین دلیل روش های انتقال حرارت غیر مستقیم ابداع شدند. که در آنها از یک سیال یا گاز استفاده می شود.
در بسیاری از سیستم های گرمایشی صنعتی ، از آب و بخار به عنوان حامل گرما استفاده شده است، اما این روش چندان ایمن نیست. و به علت نیاز به کار در فشار بالا هزینه زیادی نیز دارد. به همین دلیل یکی از مهمترین کاربردهای دیگ روغن داغ در صنایعی است که انتقال حرارت به صورت غیر مستقیم انجام می شود.
به کمک این سیستم می توانید مواد مورد نظر خود را تا دمای بالای 400 سانتی گراد به صورت غیر مستقیم حرارت دهید.
به منظور افزایش دما برای مواد اشتعال زا مانند گاز طبیعی و نفت خام از دیگ های روغن داغ یا همان بویلر روغن داغ استفاده می شود.
بویلرها به دلیل استفاده از روغن های حرارتی به عنوان سیال، جایگزین خوبی برای دیگ بخار است. با ما همراه باشید تا با برخی کاربردهای بویلر روغن داغ آشنا شوید.
دیگ روغن داغ به منظور تامین حرارت در دمای بالا و فشار پایین به طور گسترده در پروژه های تاسیسات صنعتی و صنایع غذایی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
به عنوان مثال : برای انتقال حرارت مورد نیاز در صنایع شیمیایی با هدف انجام واکنش های شیمیایی در درون راکتورها از این سیستم استفاده می شود.
علاوه بر این برای تولید محصولاتی مانند چسب ، حلال ها و انواع مشتقات نفتی و ساخت روغن های تصفیه شده به دلیل اینکه نیاز به دمای بسیار بالایی دارند از بویلر روغن داغ استفاده می کنند.
در ساخت محصولاتی مانند ایزوگام ، چرم مصنوعی، نبات و آبنبات، چیپس و سایر سرخ کردنی ها، صنایع ساخت ورق های نئوپان چوبی و ام دی اف از این سیستم انتقال حرارت بهره می گیرند.